Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op witte donderdag waren we welkom in de kerk te Tuilt. Bij het binnenkomen van de kerk voelden we dat deze avond een bijzonder herdenkingsmoment zou worden.

We mochten plaats nemen aan een grote tafel, een wereldtafel, waarop een 7-armige kandelaar centraal stond voor de verbondenheid met alle mensen. Bert, voorzitter van het parochieteam van Tuilt, verwelkomde ons. Hij richtte een kort woordje tot onze pastoor Gerard om hem proficiat te wensen met zijn priesterschap en om hem te bedanken voor zijn inzet en zijn ruimdenkendheid.

In het begin van de viering luisterden we naar enkele indringende teksten over de laatste avond van Jezus; op een krachtige wijze gebracht door mensen van de pastorale eenheid. Na de lezingen over de uittocht en de voorbereiding van het pesachfeest, lieten 12 aanwezigen hun voeten wassen door Gerard. Een ultiem gebaar van dienstbaarheid.

Dan was het moment aangebroken om de tafel klaar te maken. Bloemen, brood, hosties en wijn werden aangebracht. Na de communie onder 2 gedaantes werd het stil…

We werden uitgenodigd om in stilte de woorden en gebeurtenissen van deze intense avond te laten doordringen!