Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Woensdag 6 maart was de eerste samenkomst voor de deelnemers van de pastorale eenheid (parochies Kermt, Spalbeek, Stokrooie en Tuilt,) aan de Ommegang van Virga Jesse. Het was een talrijke opkomst in de zaal van de Fanfare van Kermt. Myriam heette iedereen welkom en overliep het programma van de avond. Nadien legde Eddy uit welke groep in de ommegang we hebben toegewezen gekregen en schetste de inhoud ervan aan de hand van een mooie presentatie. Katrijn vervolgde met het VirgaJessegebed dat samen werd gebeden voor alle intenties, maar speciaal ook voor zij die onlangs ons hebben verlaten. Een woordje van John Martens van het comité van Hasselt leidde de samenzang in. De auteur van het lied Magnifiek Jos Bielen en gelegenheidsaccordeonist Christel Goorts leerden in ijltempo het lied aan dat door de groep in de ommegang zal worden gezongen. Na het passen en maatnemen was er nog tijd om met elkaar gezellig te babbelen en een drankje te gebruiken.

Het was een geslaagde eerste samenkomst als start van enkele drukke maanden in aanloop naar de feesten!

Enkele sfeerfoto’s.