Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een grote groep wandelt door de stad, fakkels in de hand… Ze zijn net gezonden door de bisschop, om met het licht op weg te gaan… De weg die via enkele ijkpunten uiteindelijk eindigt bij de Virga Jesse…

De groep laat mensen langs de kant verwondert kijken… wat een groep… waarvoor is dat? De politieman zegt tegen de tegengehouden chauffeur: “Het is voor het vormsel, meneer.” Maar het is uiteraard veel meer dan dat… Maar er viel me nog iets op, tussen de groep lopend… Jongeren van die leeftijd, die kwetteren over het algemeen veel… maar neen, het was eerder rustig… hadden ze iets ervaren? Wie wel kwetterende waren de meegekomen ouders en grootouders. Pas op, niet te dicht bij het vuur, let op met uw haar… Bezorgd, in alles, bezorgd om de jongere die opgroeit. Goed dat er betrokken ouders zijn… (kp)