Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Toevallig, of net niet? Een etalage waar in stukjes en brokjes chocolade het woord “love” gevormd wordt. Liefde en chocolade, zo begin februari, het is uiteraard een commerciële reflex…

Het begon al bij de kapper, zie je niet hoe ik mijn zaak versierd heb? Om dat vervolgens te horen te krijgen, dat ik dan zeker niet kan vergeten dat ik iets moet kopen… Het gaf een dubbele reflex… Moet je liefde kopen? Is liefde niet iets dat uit jezelf kan opborrelen, als een gave en een gift voor die andere, voor die éne, maar eigenlijk voor iedereen die je op je weg ontmoet… Liefde is niet met een surrogaat af te kopen, hoe lekker ook… De tweede reflex, is liefde datum gebonden? Hebben we niet allemaal de opdracht om altijd liefde, naastenliefde te tonen? Zonder op onze agenda of op onze klok te kijken? Is liefde niet iets dat alles overstijgt en altijd aanwezig is?  (kp)