Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

–  adventsactie ten voordele VZW Welzijn  in Stokrooie en Kermt

Woordje door Denise Nickmans maandag 18 december  in de kerk van Stokrooie tijdens de infoavond na de viering: Het verhaal van de vzw “Help, geef en leef” en van vzw Welzijn werd eerst beluisterd. Twee initiatieven die mensen in armoede ondersteunen.

Vanuit vzw Welzijn proberen we mensen die in één of andere noodsituatie terecht gekomen zijn te ondersteunen. Onder andere met voedselpakketten, door het bezorgen van meubels of ander huishoudelijk materiaal, soms ook financieel of door hen een stem te geven in contacten met andere diensten. We vinden het belangrijk om naast deze mensen te staan, zodat zij zich gesteund weten in het alledaagse gevecht tegen armoede.

Een alleenstaande werkloze moeder kwam in een armoedige situatie terecht. Toch had ze de moed om een opleiding te volgen om in de zorg werk te vinden. Het was heel moeilijk met de opvang van haar zoontje. We probeerden haar tijdens haar opleiding zo goed mogelijk te ondersteunen. Opgelucht zei ze onlangs: nog twee maanden dan ben ik afgestudeerd en heb ik al werk. Dankzij jullie ben ik uit die diepe put geraakt. Nu kan ik verder.

Heel nederig en klein willen we meegaan in het verhaal van velen en en hen ondersteunen zo goed we kunnen.

En in de viering van de 4de zondag van de advent bedankte Willy Vos, in naam van de VZW Welzijn, alle milde schenkers voor de producten in de mand die de voorbije advent in de kerk stilaan gevuld geraakt is. Ook bedankte hij de school ’t Kabaske voor de inspanning die ze hebben geleverd om allerhande te kunnen schenken aan dit goede doen. Ook voor de warme maaltijden en lekkere soep door andere schenkers zoals o.a. buurman Koen.

Aan allen hartelijk dank.