Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Bij de overgang van het ene jaar, grijpen we nogal graag naar goudkleurige versiering en ornamenten… Zo ook hier in deze galerij is goud de boventoon. Goud geeft welvaart, rijkdom, weelde, zoals straks de drie koningen ook goud meebrengen…

Want we willen graag etaleren dat het goed hebben. We willen graag het gevoel krijgen dat we straks het nog beter zullen hebben. Dat wensen we elkaar ook… betere voornemens, beter leven, geluk in de zaken, geluk met de kinderen, geluk…

Wat in scherp contrast staat met wat we in de jaaroverzichten op televisie voorgeschoteld kregen. Puin na een raket inslag, puin na een granaat, puin na een gepasseerde storm, puin na een aardbeving, puin… Geen goud, wel veel grijs…

Misschien moeten we elkaar dit jaar eens gewoon het goud achterwege laten en elkaar een jaar zonder grijs toewensen, de kleuren komen dan vanzelf wel… (kp)