Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Langs de kade, een wereldbol, vermomd als een kerstbal. Of is het omgekeerd? De nacht heeft zijn beste tijd al gehad… kerstmis is één en al licht en geglitter… de advent lijkt maar een verwaarloosbare tussenstap te zijn…

We hebben dat wachten, verwachten nu al enkele weken in de etalage staan… De traiteurszaken wisten op het nieuws trots te melden dat de bestellingen voor Kerst al heel vlot binnenliepen… want mensen willen immers zekerheid… Het is alsof Kerstmis – als we de winkels mogen geloven – er al is… we het wachten willen overslaan terwijl we adventskaarsen moeten aansteken. Laten we ons niet door die gekte in slaap wiegen, ons afleiden waar we werkelijk voor moeten staan…

Laat ons tijd maken om op die bank voor deze lichtbal te gaan zitten, niet voor de bus, maar om het stil te maken, waakzaam te zijn, maar ook om te bidden, ogen open, voor de wereld, voor de medemens… (kp)