Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens langs een wandelpad, een kleurrijk paneeltje versiert een paal van een afsluiting. Het lijkt een vogelhuisje, maar schijn bedriegt. Geen vogel woont hier, wel een kerstfiguurtje, onderweg met een cadeautje…

Het komende weekend start de advent, we gaan in rechte lijn naar kerstmis. Als je de inrichting van de winkels moet geloven, dan zijn we al zo ver en is het dringend om aan de cadeautjes te denken. Neen, zeggen we zondag, we starten nu pas om te verlangen naar die kerstdag. We blijven iedere zondag stilstaan bij de komst van Jezus, wat we plechtig zullen vieren. Op kerstdag, maar ook in de familie, met cadeautjes… Maar in de advent hebben we ook aandacht met mensen die moeite hebben met de eindjes aan elkaar te knopen, mensen die in onze straat wonen… hebben wij ook een cadeau voor hen? (kp)