Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens, onderweg rijden we onder een brug over de snelweg. Een stel tanden, klaar om te bijten sieren één van de ondersteunende pilaren…

Wees gerust, de brug zal niet snel instorten, de tanden zijn een mooi stukje grafitti, allicht op een plaats waar er risico genomen is om ze te plaatsen. Een snelweg heet niet voor niets een “snel”weg. Maar het deed me spontaan denken aan de uitdrukking, ergens je “tanden inzetten”. Het geeft aan dat als iets niet evident is om te realiseren, dat je eens goed moet doorbijten en vooral niet moet loslaten. Zelfs al ziet het er op het eerste zicht niet haalbaar uit. Er zijn in het leven genoeg dingetjes waar we onze tanden in moeten zetten, om een menselijke samenleving te maken, om aan dat Rijk Gods te werken… onverschilligheid mogen we geen excuus laten zijn… (kp)