Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zondag 12 november was er in de gezinsviering van 9.30 u in de kerk van Kermt veel aandacht voor de start van de werking voor de vormelingen voor het werkjaar.

In de loop van 2024, namelijk 5 mei, zullen een aantal jongeren gevormd worden. Meer informatie daarover volgt later.

Maar nu starten zij hun voorbereiding onder leiding van pastoor Gerard en begeleidster Katrijn. Ook enkele ouders hebben hun schouders hieronder geplaatst. Waarvoor dus uiteraard veel dank.

Pastoor Gerard heette dan ook hen allen welkom, samen met alle andere kinderen en de andere aanwezigen.

Hij vertelde al dat het in het evangelie zou gaan over de vijf slimme en de vijf minder slimme meisjes die voor de bruiloft genodigd waren als bruidsmeisjes. Elk van hen had daarvoor een olielampje. Maar alleen de slimme meisjes hadden ook olie bij. De andere meisjes echter niet. Het vervolg kan je raden. Toen de bruidegom met wat vertraging arriveerde, hadden de niet zo slimme meisjes geen olie meer om hun lampje brandend te houden. Ook pastoor Gerard was bij die ongelukkigen, maar voor hem was de oorzaak een verkeerd soort olie die hij gebruikte.

Na de viering startte dan hun eerste samenkomst in de kerk: een soort opdrachtentocht naar borden met kernwoorden en opdrachten. Zij bleven dus nog even na in de kerk, de andere gelovigen werden gezonden met de boodschap klaar te zijn voor de toekomst en te vertrouwen op Jezus en zijn boodschap.