Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Net zoals op het gemeenteplein in Kermt, staan ze overal, de monumenten voor de gesneuvelden uit die ene grote oorlog. De kransen werden op 11 november door de jeugd volgens traditie neergelegd, er werd nog eens gedacht, nooit meer oorlog…

Helaas, vandaag de dag is het nog steeds oorlog voeren wat het nieuws mee beheerst. Waren we naïef om na de Eerst Wereldoorlog te denken dat dit niet voor herhaling vatbaar was, nadat de soldaten aan beide zijdes uit de loopgraven klauterden? Vandaag worden bepaalde landsgedeelten aan het front in Oekraïne in de media vergeleken met wat er zichtbaar was aan het IJzerfront, meer dan 100 jaar geleden… Neen, we mogen niet aanvaarden dat oorlog de gewoonste zaak van de wereld is. Het enige wat wij kleine mensen kunnen doen, is het dag in dag uit aan de grote wereldleiders toeroepen, uit volle mond! (kp)