Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

In onze kerk van Tuilt hebben wij een mooie en serene Allerheiligenviering mogen beleven met een bijzonder eerbetoon aan onze overleden dierbaren. Er waren twee herinneringsbomen opgesteld waar mensen blaadjes konden hangen met herinneringen aan of namen van de overledenen, een mooie manier om de herinnering aan hen levend te houden en gemeenschap te creëren.

Het geheel werd als ontroerend en symbolisch aangevoeld want de bomen in het portaal en vooraan in de kerk hingen vol met blaadjes. Ook op het kerkhof hadden wij een herinneringsboom geplaatst. Aan de familie van de overledenen van afgelopen jaar werd een kruisje en een mooie gegraveerde steen met de naam van de dierbare overledene meegegeven als teken van zorg en medeleven van de parochiale gemeenschap. Iedereen ontving ook bij het buitengaan een kaartje met een mooie troosttekst. De vele positieve reacties geven aan dat dit zeer gewaardeerd werd en laten zien hoe waardevol en troostend dit soort gemeenschappelijke herdenkingsmomenten kunnen zijn. Het is inderdaad belangrijk om samen te komen en steun te vinden bij elkaar tijdens Allerheiligen en andere momenten van herdenking. Het versterkt de banden binnen de gemeenschap en helpt mensen om te gaan met verlies en rouw.


Op onze facebookpagina : ‘parochie Sint Jozef Tuilt’ kunnen jullie meer foto’s en reacties terugvinden.