Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Vrede en rechtvaardigheid gaan altijd hand in hand. Werken aan vrede roept ons op om goed en rechtvaardig in het leven te staan.

Uitdagingen zijn er genoeg, zowel in onze eigen kleine wereld, als in de grote wereld. Of het nu gaat over pesterijen, misbruiken in sociale media, verkeersagressie, de steeds groeiende kloof tussen rijke en arm, of honger, oorlogen en geweld in de wereld rondom ons, opkomen voor vrede vraagt dat we een keuze maken om vredevol in het leven te staan.

Vandaag worden we geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van wat oorlogen teweeg brengen. We zien dagelijks de beelden op TV van de oorlogen die in de media aandacht krijgen. Vooral het conflict waarin Israël een ganse bevolkingsgroep bombardeert en uitmoordt, onder het mom van de Hamasextremisten te treffen. Maar ook in Oekraïne blijft de oorlog verder duren, en in zoveel landen worden de rechten van vrouwen en minderheden geschonden.

Op 11 november om 9.30 u. nodigen we je uit om in de zondagskerk van onze pastorale eenheid, in Kermt, samen te komen
en in de eucharistieviering te bidden voor vrede.
Het gebed verandert niet de wereld,
maar het verandert de mensen, het geeft hen wijsheid en inzicht,
en de mensen veranderen de wereld …”.

De eucharistieviering wordt opgeluisterd door de Fanfare St. Cecilia van Kermt.
De scholen ’t Kabaske en SBS Kermt dragen hun steentje bij aan deze viering.