Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op wandel, in de stad, kijkend naar huizen en in de verbeelding jezelf afvragen, welke levens spelen zich hier achter deze gevels af? En dan aan het hek geconfronteerd worden met een spreuk…

Het is een spreuk die ons uitnodigt om te kijken… Niet zomaar kijken, maar beter kijken. Kijken naar wat op het eerste zicht niet zichtbaar is. Kijken naar de medemens om ons heen, zijn of haar vreugde zien, maar ook zijn of haar bezorgdheden, noden… De echte mens ontmoeten kan je immers alleen maar door tijd te nemen voor die andere, want goed kijken, duurt eventjes. Goed kijken betekent dat je het gesprek moet aangaan, vragen durven stellen, niet bevreesd zijn voor de antwoorden die je moet geven… Goed kijken is een uitnodiging voor een betere wereld, waar iedereen zichtbaar is… (kp)