Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een wandeling door een stad aan de andere zijde van het land levert dit beeld op. Een poort in een doodverlatenstraat, met een dringende vraag… We vertalen het graag: “waar ben jij fier en trots op?

Het is net alsof je de poort maar binnen mag, als je ook een antwoord hebt op die vraag. Een moment van introspectie voor je verder mag. Verder stappen betekent dat je ergens trots op moet zijn? En dat zal meestal wel niet het grootste probleem zijn. We hebben allemaal iets waar we trots op kunnen zijn, iets kleins, iets groots, het maakt niet uit… Een geslaagde opdracht, een behaald diploma, een overwonnen ziekte, een mens gelukkig gemaakt, een glimlacht toveren op iemands gezicht, weten dat mensen op je rekenen… en we kunnen het lijstje oneind uitbreiden. Ieder mens is uniek, maar ieder mens heeft ook iets om “preus” op te zijn. Als we dat maar beseffen als we verder wandelen op ons levenspad… (kp)