Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een gaanderij in een stad, kleurrijk opgevrolijkt met banieren. Toegegeven, het is maar een gedeeltelijk zicht, maar met een tentoonstelling van kleurrijk bewerkte toiletten op het gangpad – het moeten niet altijd eendjes zijn – wordt het verband duidelijk. Het is een ode aan iets alledaags, een rol toiletpapier…

Alledaagse dingen en situaties, routine, we staan er niet of nauwelijks bij stil. Het rolletje toiletpapier is iets waar we achteloos naar grijpen wanneer nodig. Zo is het drinken van een kop koffie vaak ook iets achteloos geworden, mensen kruisen op de straat, haastig op weg, de bloemen en het onkruid dat naarstig opschiet… allemaal gewoontjes. Maar bedenk eens een leven “zonder” al die gewone dingetjes… Zouden we dan nog even relaxt door het leven stappen? (kp)