Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Deze straatbewoner heeft een nieuw adres. Het vorige was in een portaal een paar honderd meter verderop. Maar er was geen rustig woongenot meer, een bouwwerf deed deze man besluiten om zijn verblijfplek even op te schuiven…

Dat is de realiteit van de grootstad. Je hoort in het nieuws hoe ze een groot station “zwervervrij” maken, maar het beeld in de straat vertelt een ander verhaal. Niet aan de rand van de stad kan je deze slaapplek vinden, wel midden in de stad waar de toeristische rondleidingen gewoon passeren, alsof er niets aan de hand is. waar een mens een klein bestaan opbouwt, zijn leven verpakt in enkele versleten boodschappen tassen… er zijn er die er voor kiezen, er zijn er die er voor passen om goedbedoelde hulp te aanvaarden, want slapen en eten, dat krijgen ze wel geregeld, maar hun waardigheid teruggeven, dan moeten we meer doen dan bed,brood en bad…(kp)