Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Volgende zomer, op 15 – 18 en 24 augustus 2024 trekt de Virga Jesseommegang met als thema (h)echt zijn weer door de straten van Hasselt.

Hiervoor werden alle parochianen van pastorale eenheid Sint Elisabeth uitgenodigd om kennis te maken met groep 7, de groep die onze pastorale eenheid vertegenwoordigt en waarbij De Virga Jesse op handen wordt gedragen en bejubeld.

Deze infoavonden gingen door in elke parochiekerk van de pastorale eenheid op donderdag 14 september in Kermt, maandag 18 september in Stokrooie, woensdag 20 september in Spalbeek en dinsdag 26 september in Tuilt.
We zagen in een voorstelling hoe onze groep ingedeeld wordt en waarbij we zelf kunnen voelen hoe Maria ons sterkt in genade en dankbaarheid, dit door samen handen mee te dragen die ons helpen , gesteund door het lied Magnificat waarbij we lof brengen aan Maria. Op het einde van onze groep wordt ook het Virga-Jessebeeld meegedragen, waardoor we ons nog meer verbonden voelen met Maria.
We danken alvast de mensen van het kernbestuur van onze parochies Kermt, Spalbeek, Stokrooie en Tuilt die reeds veel verwezenlijkt hebben om een mooie groep samen te stellen.

Er zijn drie ommegangen met een afstand variërend van 2.450 m tot 3.400 m.

Het vertrek is steeds vanaf het Virga-Jesse college – Guffenslaan/Stasomvaart.

Er is reeds een eerste samenkomst met de deelnemers van onze groep is gepland in de kerk van Kermt. Meer info hierover volgt later.

Heb jij ook zin om mee te stappen, laat alvast iets weten aan ons team .
Je kan inschrijven via mail op themagroep.dankbaarheid@virgajessefeesten.be of bij een van de verantwoordelijken in de parochie:

Myriam Bortels – 0496 04 43 05 – myriambortels@hotmail.com
Ann Janssens – 0474 49 29 60 – vanv_jans_an@hotmail.com
opgelet spatie is een onderliggend streepje _
Eddy Neven – 0494 84 84 59 – eddy.neven@skynet.be
Roos Truyers – roostruyers@hotmail.com