Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een boekentas, tegen de muur, geladen voor het nieuwe “leer”jaar… in de lagere en middelbare school zijn ze al een koppel weken terug aan de gang, in het hoger onderwijs maken de studenten de komende weken hun boekentas…

Een boekentas, drager van een leven. Een reeks van boeken met wijsheid, een boterhammendoos, hopelijk goed gevuld met krachtvoer om de dag door te komen, de onvermijdelijke lader voor de smartphone, misschien nog een stiekeme gadget? De boekentas vergezelt iedere jongere een aantal jaren van zijn leven, om wijzer te worden, om zijn plaats te vinden in de samenleving… Volwassen mensen – tenzij ze stiekem in het onderwijs staan – dragen niet meer alledag een boekentas mee, maar stel dat… wat zou jij er in steken? Wat zou jouw bron voor nieuwe wijsheid zijn? (kp)