Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Tijdens de zondagsviering van 9.30 u werd het werkjaar 2023 met een dankviering voor de gemeenschap afgesloten.

Pastoor Gerard en gebedsleider Kris, samen met lector Paul gingen voor in deze viering. Hierop was iedereen uitgenodigd die op een of andere manier het voorbije jaar in de gelovige gemeenschap werkzaam was geweest: communicanten, vormelingen, dopelingen, koorleden, voorgangers en lectoren, gewone wekelijkse gelovigen of sporadische aanwezigen.
Misschien was de boodschap niet tijdig of niet duidelijk genoeg geweest, maar ondanks dat was de kerk toch goed gevuld.

Vooral de mensen van het Onze Lieve Vrouwenkoor waren uitgenodigd. Ze zijn het voorbije jaar toch moeten stoppen om allerhande redenen, vooral omdat mensen wegvielen of moesten afhaken. Gedurende zeker 45 jaar hebben ze in het begin alle vieringen, nadien vooral de begrafenissen muzikaal opgeluisterd. Steeds waren ze op post.
Daarom werden ze vandaag speciaal op het einde van de viering in de bloemetjes gezet met een gemeend dankwoord van de pastoor en een verdiend applaus van de aanwezigen.

Bij de eerste lezing ging het over de kruik die zo lang te water gaat tot ze barst, volhouden ondanks de moeilijkheden die je kan tegenkomen, elke dag opnieuw. De enkele aanwezige kinderen mocht van pastoor Gerard delen van het verfrissende water dat ook nog een lekkende kruik kan geven. Ook al zou je eerder deze kruik willen wegdoen.

Na het Onze Vader, samen hand in hand gebeden, wensten we elkaar die vrede welke onze wereld vooral nu broodnodig heeft: de grote wereld, maar zeker ook onze kleine wereld van elke dag rondom ons.

De viering werd uiteindelijk afgesloten met een drankje en een welgemeende en deugddoende babbel met elkaar.