Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zondag 14 mei, toevallig ook Moederdag, werden 22 jongelingen van de vier parochies door Bisschop Patrick Hoogmartens gevormd.

Voor de viering had de bisschop nog een gesprekje met de vormelingen om ze wat beter te leren kennen. Op korte tijd leerde hij van velen onder hen welke hobby’s en bezigheden ze buiten de schoolse activiteiten hebben. In zijn homilie maakte hij hiervan gebruik om directer contact met hen te hebben.
De kerk was afgeladen vol met familie en vrienden en kennissen. Een kleine minderheid van de gewone wekelijkse parochianen had nog plaats gevonden om deze viering te kunnen meemaken. Niet elke week is er zoveel jeugd in het kerkgebouw.
Samen met de bisschop gingen pastoor Gerard, diaken François en gebedsleider Kris voor. De viering werd muzikaal opgeluisterd door het koor Utopia. Pastoor Gerard moest wel vroegtijdig verder voor een andere viering in de Pastorale Eenheid Sint Franciscus.
Catechist Katrijn heeft samen pastoor Gerard de vormelingen begeleid in hun voorbereiding van deze mooie en belangrijke dag.
Op het einde van de viering werden alle aanwezige moeders in de bloemetjes gezet.
Samen met bisschop gingen allen voor de groepsfoto.