Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens tegen de muur, daar liggen ze dan… geen boekentassen, daar loopt alleen nog een klassieke leraar mee rond, wel rugzakken, daar loopt de jeugd mee rond, die een schooljaar lang dienst gedaan hebben… Met boterhammen, een tablet, wie weet zelfs een boek aan wijsheid…

En zo is er weer eeen cyclus die op het einde loopt, het schooljaar is geëindigd, een welverdiende pauze kondigt zich aan. Want het is goed om af en toe tijd te nemen om het geleerde te laten bezinken. Om te zien dat wat men gleeerd heeft, niet alleen nuttig kan zijn, maar ook bijdraagt aan een beter mens te zijn, voor je zelf, maar ook in de samenleving. Want kennis groeit met de dag, bijhouden wordt steeds moeilijker, maar stevig vasthouden wat je weet, het helpt! (kp)