Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in het straatbeeld, overdag een winkel, met voor de deur een grote spot. De spot is gericht op de etalage en eigenlijk nog dieper de winkel in. Een blik in de etalage leerde ons, er waren enkele influencers aan het werk, bezig met beelden te maken, op zoek naar het ideale plaatje. En daarvoor hadden ze extra licht nodig…

Ook wij mensen zijn voortdurend op zoek naar het ideale plaatje, hoe moeilijk het soms te bereiken is – zijn we immers geen mensen? – hoe ver het soms ook afgelegen is van het dagelijkse leven. Ook wij kunnen licht gebruiken om het ideale plaatje helder te zien. Licht in de letterlijke zin, maar ook licht in figuurlijke zin. Lichten de woorden van Jezus, Zijn boodschap niet toe hoe we het ideale leven kunnen betrachten, bouwen aan Gods rijk? Jezus woorden, Gods boodschap als een extra licht in ons leven, al ooit bij stilgestaan?… (kp)