Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens op een grasveld, tussen kantoorgebouwen, waar vaak traagheid als een zonde gezien wordt, lijken deze vier grote slakken eensgezind op weg…

Haast u langzaam, lijken ze te roepen. Een uitspraak die al ver teruggaat, tot in wat we de Griekse tijd van onze geschiedenis noemen. Het woordje haasten spoort ons aan om voort te doen, voor ons doel te gaan en resultaten te boeken. Is onze maatschappij vandaag daar net niet dat tikkeltje te hard op ingesteld? De toevoeging langzaam zegt niet dat we ter plaatse moeten blijven trappelen. Wel dat we behoedzaam moeten zijn, nadenken, rekening houden met de mensen rondom ons, zodat iedereen samen eensgezind op weg kan, dezelfde weg naar het rijk Gods. Zo wordt traagheid net een mooie eigenschap … (kp)