Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Duidelijk aangeplant, op een rijtje staan deze knotwilgen met hun takken klaar om te botten en het nieuwe groene leven te laten ontstaan…

“Bomen zijn als mensen” zei ons moeder zaliger, terwijl ze er weer een extra stel in haar oliewerken verwerkte. Ze hebben karakter, zijn standvastig maar zeker niet verstard. Ze hebben soms te lijden onder de omstandigheden die de natuur hen presenteert, ze buigen mlisschien wel en groeien andere richtingen uit. Maar ze houden vol en hebben elk hun eigen uniek uitzicht, verweerd door het leven. En het gaat net zo met mensen, ook wij krijgen door het leven diverse omstandigheden gepresenteerd. Ook wij moeten soms buigen, maar we vinden steeds weer een weg, een weg om te groeien als mens… (kp)