Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in de natuur zagen we onlangs deze houten constructie. Het lijkt een gang, maar ook weer niet, want rechts zijn er openingen waar de zon speels licht door laat vallen…

We kennen wel de uitspraak: “aan het einde van de tunnel is er licht”. Het licht staat dan symbool voor een goede afloop. Het licht verdrijft de duisternis, het licht staat voor goed nieuws. In de Paasnacht ontstaken we nieuw licht, de paaskaars die ons het komende jaar zal vergezellen, tegelijk met de boodschap: “Jezus leeft!” Is dag geen goed nieuws? En zo wordt duidelijk, als we een lange en moeilijke weg moeten gaan, dat Jezus er voor ons is. Niet op het einde van de weg, wel tijdens die weg. Net zoals het licht in deze gang, na elke balk letterlijk onze weg “verlichter” maakt… (kp)