Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens langs de staat, de berm kleurt helemaal geel… het sombere staartaabeeld van voorheen wordt opeens kleurrijk, zelfs een beetje vrolijk, de stad krijgt een ander zicht…

De Vasten is bijna ten einde, de Goede Week groeit stilaan naar haar hoogtepunt. Het sombere verhaal van Jezus die moest verdwijnen, want Hij pastte niet in het plaatje toendertijd. Vandaag moeten we misschien ook niet van die Jezus weten, omdat Hij niet in ons persoonlijk plaatje past. Want kritische vragen, die durfde Hij stellen. Aan de mensen rondom Hem, maar ook aan ons. En gelukkig maar, elk jaar bij Pasen, keert Jezus weer in ons midden, om blijvend vragen te stellen, maar ook om ons kracht te geven, om naar zijn voorbeeld te leven. Horen daar geen kleurrijke bloemen bij?… (kp)