Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Brussel, Centraal Station, gewoon aan de muur te bezichtigen. Zomaar tussen de andere reclameuitingen eentje die wat harder lijkt: het zit hier vol “hardcore activisten”… Er willen nogal eens wat activisten passeren in dit station, betogers die opkomen voor hun eisen. Vorige week zagen we nog brandweerlui in werkpak, betogers zijn in Brussel nooit ver af…

En in deze omgeving zien we de campagne van Broederlijk Delen. Ze blijven roepen tot iedereen mee is. Ook naar de duizenden pendelaars die dagelijks passeren. Op zoek naar het deelteken, op zoek naar mensen die willen delen, maar vooral die er een – een zachte – revolutie van willen maken. Delen de vastenperiode laten overstijgen, van delen een gewoonte maken. Dat zou ook gewoon een eis kunnen zijn… (kp)