Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in de stad, langs de groene boulevard, een donker zwart hek. En daar ligt kleurrijk een gele pompon, toevallig achtergelaten… In al het grauwe van het stadsbeeld valt dit kleurrijke ding natuurlijk op…

Er zijn zo van die dagen dat je het gevoel hebt, het is weer zo een grijze dag. De lucht is donker, wolken pakken zich bijeen. De personen die je ontmoet hebben duidelijk geen zin in de dag, het nieuws op de radio is ook eerder een paternoster van grauwe berichten, oorlog, migranten die het leven laten aan de kust, naschokken van een aardbeving. Kleurrijk kan je het alleszins niet noemen. En hoe reageren wij? Gaan we mee in de grauwheid van de dag? Of proberen we wat kleur te brengen? Door een vriendelijk woord, door wat praktische steun, door een glimlach…(kp)