Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zaterdag 4 /02 was de naamopgave voor 6 kinderen in de kerk van Stokrooie. Zij bereiden zich voor de op hun eerste communie op zaterdag 6 mei in de kerk van Stokrooie. Terwijl het Utopia koor een welkomstlied zong “een helder lichtje “ kwamen de kinderen fier naar voren met een kaarsje. Greta en Jean verzorgden de gebedsviering, bij gestaan door Viviane en Juff. Marleen. Marleen vertelde een verhaal waarbij de kinderen zeer aandachtig luisterden. Viviane stelde vragen over het verhaal waar de kinderen dadelijk een antwoord op wisten te geven. Tijdens de naamopgave vertelden ze wat zij later wilden worden dit was erg verschillend . Na de communie werd er een slotlied “kom leg je hand in mijn hand” gezongen. De kinderen maakten een cirkel voor het altaar hand in hand en zongen met volle borst mee. Alle kinderen in de kerk mochten naar voren komen en kregen de zegen van Greta. Ook werden de kaarsjes gezegend. Iedereen kreeg een kaarsje van lichtmis mee naar huis. De zes gekleurde vissenkaarsen waren voor de 6 kinderen. Zij stonden te pronken voor het altaar. Na de viering was er een receptie die aangeboden werd door de mensen van de parochieraad.