Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in een grote stad, een plein overkapseld alsof het een serre is. Uiteraard een illusie, maar het lijkt alsof de wereldbol ergens in de hoogte aan het zweven is. Knap projectiewerk, maar het maakt mensen verbaasd, het doet monden openvallen…

Het is bijna een bal voor het doel. Een ronddraaiende aardbol in een serre. Symbolisch tot en met, zetten we immers niet tere plantjes in een serre? Gebruiken we niet een serre als we een stukje natuur willen beschermen tegen invloeden van buitenaf? Tegen gure omstandigheden? Onze aardbol is misschien wel wat groot om zo maar in een glazen kast te plaatsen, maar ze heeft het zwaar te verduren. Niet van omstandigheden van buitenaf, wel van de mens die er op leeft. Opwarming van de aarde? Gebruik en uitputting van de natuur? Weinig inzetten op alternatieven? Niet direct voor onszelf en vandaag. Maar wel voor morgen! Als we allemaal deze gedachte al eens vasthouden…(kp)