Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens langs de weg, een verkeersbord dat haar beste tijd heeft gehad. Niet omdat het versleten is, wel omdat het een beetje haar nut verloren heeft. Alle opties zijn afgeplakt…

Een verkeersbord heeft een nobele functie, het verkeer veilig maken, de weg wijzen, om er maar twee te noemen. Als dat bord overbodig wordt, wat wil dat zeggen voor het verkeer? Is de situatie veranderd?

Soms komen we ook in het leven veranderende situaties tegen, waar we het niet meer zo goed weten. Dat alle opties afgeplakt zijn. En we weten wel beter, de plakband aftrekken zal vaak de verdwenen mogelijkheden niet terugbrengen. Iets waar we op voorhand soms te weinig bij stilstaan. We voelen ons veilig zoals het nu is… maar morgen? Misschien moeten we ons leven niet laten afhangen van de aangeboden keuzes, maar moeten we er zelf verzinnen en af en toe een andere optie kiezen, niet om het leven onveiliger te maken, wel om het leven rijker te maken… Een uitdaging om aan te gaan? (kp)