Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zondag 8 januari werden de vormelingen van 2023 allen verwacht in de viering van 9.30 u in de kerk van Kermt. Ze kwamen aan de aanwezige mensen hun naam uitspreken ten teken van hun wens in 2023 samen gevormd te worden.

De avond voordien, zaterdag 7 januari, waren ze nog samen geweest om deze naamopgave voor te bereiden. Samen met pastoor Gerard, gebedsleider Kris en begeleider Katrijn zorgden ze voor een mooie viering. Na het welkomstwoordje van Katrijn brachten ze enkele eenvoudige schuldbekentenissen, spraken elk afzonderlijk hun naam uit en luisterden aandachtig naar de woorden van pastoor Gerard tijdens zijn homilie. Hij sprak hen aan om zoals de wijzen uit het Oosten, de drie koningen, het kindje Jezus te volgen in dagelijkse dingen om vanuit de goedheid van hun hart goed te zijn voor mensen rondom hen.
Na samen rond het altaar en met mensen in de kerk verbonden, baden ze het gebed dat Jezus ons geleerd heeft: het Onze Vader. Nadien wensten ze elkaar en ook de mensen in de kerk vrede toe. Na de viering werden Nieuwjaarswensen met elkaar gedeeld terwijl de kerkfabriek en de parochie allen een glaasje en een versnapering aanbood.
Er werd nog lang nagepraat en genoten van deze leuke afsluiter.

JT.