Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens langs de weg, een zeecontainer, beschilderd… Blauw van de zee, een strand en een herkenbare pier in die zee… Maar ook een duif en twee handen die in elkaar haken…

Het nieuwe jaar is ingezet. In Oekraïne met een luchtalarm en bijhorende raketinslagen. Kerst en nieuwjaar, blijkbaar zijn de dagen dat ze dan “niet” schieten ruimschoots verleden tijd. 1 januari is nochtans wereldwijd, voor de kerk als voor de Verenigde Naties werelddag voor de vrede. Als we de jaaroverzichten bekijken, dan is er nog wel wat werk aan de winkel. Vandaar de obligate aanwezigheid van die vredesduif. Maar vrede veraf, begint met vrede dichtbij. En dan komen de twee ineen geslagen handen in beeld. Elk duidelijk met een eigen herkomst, maar toch vormen ze samen één front. Verscheidenheid maakt hier eenheid. Laat ons de eerste stap zetten! (kp)