Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in het straatbeeld, een boom vol met lichtjes, geduldig afwachtend, aftellend naar het nieuwe jaar. Als baken in het donker…

Het nieuwe jaar, we hopen altijd weer, dat het een ander jaar wordt, een beter jaar. Een jaar waar we de oorlogen achter ons kunnen laten, waar de energieprijzen en eigenlijk alle prijzen eindelijk eens ter plaats gaan trappelen, of beter nog, achteruit bollen. Een jaar waar …

Bomen hebben meestal de gewoonte oud te worden, ze zien de geschiedenis aan hun takken passeren, en hoe ouder de boom, hoe meer ze hebben meegemaakt. Allemaal basis voor wijsheid, om te kunnen relativeren, om te leren uit het verleden… Als we een boom menselijke eigenschappen zouden toedichten, het zouden wijze wezens zijn. Laat ons meer boom worden! Een gelukkig 2023! (kp)