Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Hij staat al klaar op de grote markt van Hasselt… Iedereen is al present, behalve Jezus, dat is voor binnenkort. Maar de beelden van Jozef en Maria staan al in een houding die laat voelen, zij zijn er klaar voor…

Hoewel het voor hen niet eenvoudig moet geweest zijn. Uitleggen aan de omgeving dat Maria een kindje verwacht, op reis in een minder vertrouwde omgeving, nergens plaats voor hen zodat ze uiteindelijk genoegen moeten nemen met een stal, waar de warmte van de dieren komt. Maar ook warmte van de verwachting, warmte van de herders die als eerste toesnellen, warmte van de koningen en hun geschenken. In deze omstandigheiden verwelkomen ze Jezus op deze wereld. En wij, zijn wij er klaar voor? Stralen wij warmte uit? (kp)