Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zomaar doorheen de stad wandelend, een blik op de weg die we gaan… Maak paden recht hoorden we het voorbije weekend in het evangelie. Maar dit lijkt wel een erg hobbelig pad, eentje waar Vlaamse coureurs verlekkerd naar kijken…

Een kasseiweg, eentje die de tand des tijds doorstaat. Maar kijk eens naar de detail. Geen enkele steen is hetzelfde: noch naar vorm, naar rand én naar kleur. Elk zijn ze verschillend, toch hebben ze één enkel doel, samen een weg vormen waar iedereen over heen han. Op één enkele kassei kan je niet, maar in een samenwerking, wel dan kan je er wel op rekenen. Kijk eens rondom jezelf, naar de mensen. Inderdaad, geen enkele mens is hetzelfde, noch naar vorm en uitzicht, noch naar interesses… Elk afzonderlijk gaan ze hun weg, maar als we sàmen Jezus weg gaan, dan kan de wereld op ons rekenen… (kp)