Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Een kerk, met een voorplein… Voor de kerk staat een kunstwerk, een glitterbol met ijzeren staven omgevormd tot bloemblaadjes. Grote abstrakte bloemen staan onder de kerktoren te schitteren

De schittering zorg ook voor een weerkaatsing. Aan de ene kant wordt de kerktoren gespiegeld, aan de andere kant het leven zoals het is, niets wordt veranderd, tenzij misschien dat links rechts wordt en omgekeerd. Dat is ook het evangelie een beetje, het leven van alledag wordt er gespiegeld, gespiegeld met de kijk van Jezus op het leven. Ook Hij maakt soms – als andere kijk op het joodse samenleven – van links een beetje rechts. Waardoor hij opkomt voor de zwakke mens, voor de mens van goede wil die de kansen niet krijgt, voor mensen die werken aan het rijk Gods… en wij, spiegelen wij? (kp)