Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op dinsdag 20 september maakte Femma Tuilt een boeiende daguitstap naar
de abdij van Postel in de Antwerpse Kempen.

Na een vlotte rit bereikten wij gasthof De Beiaard waar wij gastvrij onthaald werden met koffie en koek.
Daarna ging de groep op stap met een deskundige gids die ons vertelde over de geschiedenis van deze eeuwenoude abdij, de gebouwen en de orde van de Norbertijnen. Wij leerden alles over de kaasmakerij en kregen een proevertje van de abdijkaas aangeboden.
Na een lekker middagmaal reden wij met de autocar door het bosrijke gebied van de acht zaligheden in Noord- Brabant, acht dorpjes, waarvan de naam eindigt op SEL. In Eersel werd halt gehouden. Tijd om te kijken naar het beeld en te luisteren naar het verhaal van de contente man.
Als afsluiter van deze boeiende dag werd er nog genoten van een broodmaaltijd, natuurlijk met abdijkaas.