Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Kermis, de eendjes zijn weer in de stad… Uit de kluiten gewassen exemplaren, de verbeelding kan op hol slaan. Deze staat aan de Virga Jessebasiliek. Het ziet er een beetje vreemd uit. Horen eendjes niet geel te zijn?

In de natuur is het een gekend principe, sommige diersoorten hebben een bijzondere eigenschap. Ze kunnen hun uitzicht veranderen, zodat ze opgaan in de omgeving. Moeilijk te zien op het eerste zicht, veilig voor de natuurlijke vijand. Deze eend tracht op te gaan in de kerkmuur. Maar we zien nog steeds een eend. Onlangs hoorde ik nog op de radio een interview met iemand die vaak op straat met situaties geconfronteerd werd, waar je de keuze hebt. Opgaan in de omgeving en onopvallend verder lopen. Of net je camouflage afwerpen en tussenkomen in het onrecht dat aan het gebeuren is. Is dit voor ons een moeilijke keuze? (kp)