Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Er hangt weer kermis in de lucht, zo zeggen ze dat tenminste in Hasselt. De juiste dialectische schrijfwijze vindt u elders in het blad. Een koppel weken veel geglitter in de stad, feestlawaai en geuren. Of er een rad zal zijn? Natuurlijk, wat is een kermis zonder een reuzenrad?

Een bijzondere eigenschap is dat een rad de hoogte ingaat. Je kan zelf de kermis en de wereld er rond vanuit een ander perspectief bekijken, hoog, boven het gewoel, misschien zelfs met wat minder geluid. Allicht doen we het op de kermis voor de kick, maar hoe beleven we ons dagelijks leven? Als een kermis? Laat het geluid maar komen, we overleven het wel? Of nemen we af en toe even wat afstand? Denken we even na, toetsen we de kermis van ons leven aan de boodschap van Jezus? Genieten mag, volop! Maar vergeet de woorden die we zondags horen niet… (kp)