Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens in een middeleeuws dorpje staan beelden op de wandelpaden. Ook deze man met een tiener op de schouders… beiden kijken in de dezelfde richting, wel elk in een ander perspectief…

We zien vaak bij stoeten of spektakels dat kinderen op de schouders van een ouder getild worden. Om te kunnen zien wat er aan het gebeuren is, om de lengte van het kind te compenseren… Hier is de situatie misschien gelijkaardig, hoewel de jongeman op de schouders niet veel kleiner is dan de dragende man. Is het een ander verhaal? Want het gaat waarschijnlijk niet alleen om een beter zicht wat er plaatselijk gebeurt. De jongeman is duidelijk verder aan het kijken, verder dan het wandelpad. Kijken in de toekomst, maar met behulp van… Want zo horen we vaak, onze kinderen moeten het beter hebben dan onszelf, hun horizont moet verder reiken dan die van ons. Maar die ons, “wij” zijn de basis voor dat verder kijken… (kp)