Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op een mooie zomerdag, donderdag 16 juni, trokken de kernleden en vrijwilligers van Samana Kermt naar het bos. Bij het duivenlokaal werden we opgewacht door Mieke Paulissen, Kermts historica en dichter, voor een inspirerende wandeltocht.

Mieke vertelde honderduit over de band tussen de Herckenrodebossen en de abdij, over ridders die hun zwaard oppoetsten en de kleine, schattige hazelmuis die in het bos woont maar zich niet laat zien. Mieke dichtte een ode aan dit zeldzame diertje.

Ze bracht ook gedichten van andere schrijvers. Ze liet ons lachten en nodigde ons uit om stil te worden. Kortom een deugddoende wandeling waar we rijker van terugkeerden. Nadien genoten we nog na bij een lekkere tas koffie.

Zin om met jouw vereniging ook eens het bos in te trekken op zoek naar kloosterzusters, ridders én mooie verzen? Contacteer paulissen.mieke@outlook.com


UITNODIGING VOLGENDE ACTIVITEIT VAN SAMANA KERMT

Op donderdag 28 juli organiseren we terug een wandeling in de Herckenrodebossen.

We verzamelen om 14.30 u aan het Duivenlokaal. Dan wandelen we samen het rolstoelpad af.

Wie niet ver kan wandelen kan mee in een rolstoel of kan ons opwachten in het cafetaria van de tennisclub. Daar gaan we na de wandeling allemaal samen gezellig koffie drinken.
Inschrijven voor 24 juli is wel nodig.

We zouden graag onze Samana-groep nog wat uitbreiden. Als je dus iemand kent die interesse heeft om mee te doen met onze activiteiten – als lid of als vrijwilliger – geef dan een seintje. Hij of zij is heel welkom.

Denise Nickmans – 011/250970