Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens aan de Belgische kust staat deze kader met zeezicht. De kader is immers leeg, wat je ziet is de realiteit. Zet een paar stappen naar links of rechts, dan zie je de kader niet meer, maar nog steeds dezelfde zee, nog weidser dan je ze door de kader zag…

Vandaag kijken we al te vaak of een situatie binnen een kader past. Of we maken de kader zelf, door in te vullen wat past of niet past, welke regels we op een gebeuren toepassen. Het is goed om een figuurlijke kader te hebben, het geeft ons een houvast, zeker in haastige tijden. De vakantie staat voor de deur, tijd om te onthaasten. Misschien gaan we wel naar zee, misschien passeren we elders zo een landschapskader. Geniet van het zicht, in en uit de kader. En bedenk, het leven past eigenlijk niet in een eenzijdige kader. We nodigen je deze vakantie uit om zonder grenzen te kijken … (kp)