Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

In de zondagskerk van de pastorale eenheid werd de gewone zondagsviering een dankviering voor het voorbije werkjaar. Iedereen die binnen de pastorale eenheid het afgelopen jaar op welke manier dan ook, zichtbaar of onzichtbaar, éénmalig of meerdere malen, heeft meegewerkt was op deze viering welkom.

Maar vooral ook de trouwe parochianen die door hun aanwezigheid in de vele vieringen – speciale vieringen maar zeker ook de wekelijkse zondagsviering – het ‘samenvieren’ een echte betekenis hebben gegeven, verdienden een woordje van dank. Bij het binnenkomen werd iedereen welkom geheten door pastoor Gerard, diaken François en de gebedsleiders Kris, Lieve en Willy.

Lector Paul heette daarna iedereen welkom en verzorgde verder de woorddienst.
Het zangkoor St. Cecilia van Kermt onder leiding van Rita verzorgde samen met orgelist Marie de muzikale omlijsting.

Na de communie en bij de afsluiting gaf pastoor Gerard nog enige uitleg over de aanwezige pancartes die tijdens de voorbereiding van het vormsel werden gebruikt. Ze duiden in 7 haltes de hoogtepunten aan van de eucharistie.

Ook ging pastoor Gerard samen met enkele aanwezige kinderen samen op zoek naar het aandenken van de Eerste Communie dat samen in voorbereiding ervan was ingekleurd.
Maar niet alleen een woordje van dank, ook een lekker glaasje en deugddoende babbel na de viering gaf aan deze samenkomst een feestelijk einde voor dit werkjaar. De mensen van het pastorale team en kerkfabriek verzorgden de traktatie.
Er werd gezellig en uitgebreid nagepraat en leuke momenten terug in herinnering gebracht.
Er wacht nu een verdiende vakantie om de batterijen terug op te laden.