Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Zo maar een lukraak gekozen berm die de “maai niet maand” van mei overleefd heeft. De natuur kon haar volle gang gaan en leverde zelfstandig, zonder enige hulp van buitenaf deze gevarieerde bloemenpracht af. Want natuur is niet te stoppen, zaad dat de winter overleefd heeft, ontplooit zich in volle pracht in het voorjaar tot een bont gezelschap aan bloemen, om zo elkaar te ontmoeten in de berm …

Het was onlangs in het nieuws, wetenschappers hebben aangetoond dat bloemen met elkaar en de omliggende natuur kunnen communiceren. Haast onzichtbaar met het vrijgeven van stoffen en geuren, waarop de natuur weer antwoord geeft. Het zal in deze berm gezellig babbelen zijn. Soms lijkt het als wij mensen in een bont gezelschap samen zijn, dat er toch stilte heerst. We zijn nogal met onze eigen gedachten bezig. Tot één iemand de stilte doorbreekt, met een vraag, een opmerking… en dan breekt het gesprek los. De sfeer verandert, een beetje verbondenheid ontstaat… We wensen jullie allen veel bonte gesprekken met elkaar toe… (kp)