Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Ergens op een muur, boven een bankje, staan twee vleugels van een vlinder geschilderd. Je moet maar even op de juiste plek gaan zitten en je kan je deze pracht jezelf toe-eigenen. Even in het idee van de wondere wereld van de vlinder kruipen, vrij de lucht in …

Je hoort soms in de reclame hoe de consumptie van een of ander product, je vleugels geeft… in volkswijsheid zegt men soms dat vreugde over iets dat je wil bereiken of bereikt hebt, je vleugels geeft… Je kan sneller vooruit, je vliegt “figuurlijk” over hindernissen, je kan meer! De apostelen kregen op Pinksteren figuurlijk elk hun paar vleugels toegewezen. De Geest in hun hart, gaf hen kracht om Gods liefde aan de mensen te verkondigen. Kunnen wij ook luisteren naar die Geest in ons hart? We krijgen misschien geen echte vleugels, maar met Gods liefde staan we sterker in de wereld! (kp)