Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Op wandel, een bordje dat de aandacht trekt. Een waarschuwing, ga niet verder of je komt in de problemen. Een bordje dat we vaak in cartoons zien, waar een wonderlijk gebeuren de mensen die vast zijn komen te zitten, redt. Want op eigen kracht kom je er niet uit …

De apostelen moeten zich waarschijnlijk net zo gevoeld hebben. Opgesloten in hun verblijf, niet goed wetende wat nu aan te vangen, hebben ze allicht het gevoel gehad dat ze figuurlijk in drijfzand terecht gekomen waren. Maar de Heilige Geest inspireert hen. En plots hebben ze het gevoel naar boven getild te worden, kunnen ze als volleerde leerlingen Zijn boodschap brengen. Niet alleen die Heilige Geest, maar ook hun geloof in de boodschap van Jezus en in zijn figuur hebben hen de nodige “vleugels” gegeven. En wij, hebben we soms ook niet gevoel eerder in drijfzand te ploeteren dan een gebaande weg te gaan? Laten we dan de moed zakken? Of laten we ons ook begeesteren en bevleugelen door die boodschap van Jezus? (kp)