Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Met Palmzondag van 10 april startte de Goede Week in de Pastorale Eenheid.
Maandag 11 april na de viering was er biechtgelegenheid in Stokrooie. Op Witte Donderdag 14 april was er de avondviering in Tuilt, 15 april – Goede Vrijdag – in de vier parochies de Kruisweg.

Op zaterdag 16 april was er de gezamenlijke Paaswake in de kerk van Kermt. De vier parochies werden, naast enkele parochianen, vooral vertegenwoordigd door hun gebedsleiders. Zij gingen samen met pastoor Gerard voor in deze viering.

Er werd eerst het VUUR ontstoken aan de paaskaars en het licht hiervan werd met kleine kaarsjes aan alle aanwezigen doorgegeven.In een kleine processie werd de paaskaars tot aan het altaar gebracht, waarbij dan de paaskaarsen voor de andere parochies werden aangestoken. Hierop volgde de wijding van het doopwater door onderdompeling van de paaskaars.
De lectoren van de 4 parochies lazen om beurten de lezingen en voorbeden. De viering werd opgeluisterd door het Sint Ceciliakoor van Kermt. Bij het einde van de viering kreeg ieder een paaseitje en paaswensen van de mensen van het Pastorale Team.

Pasen, feest van de verrezen Heer, werd door velen samen gevierd op zondag 17 april tijdens een eenvoudige maar sfeervolle eucharistie

Paasmaandag werd deze Paastijd afgesloten met de avondviering in Stokrooie.