Search
Close this search box.

GELOOFSKERNEN KERMT SPALBEEK STOKROOIE en TUILT

Woensdag 9 februari 2022 “Een gezin is als een nestje. Ieder nestje is anders. Er zijn er met een mama en een papa. Er zijn er met alleen een mama of een papa. Er zijn er met 2 mama’s. Er zijn er met 2 papa’s. Er zijn er met een plusmama. Er zijn er met een pluspapa. Soms woont er zelfs een oma of opa in … Wanneer jij je eerste communie doet zijn alle nestjes welkom in de kerk. Wie hoort bij jouw nestje? Kan jij iedereen tekenen?” Zo begint het boekje dat de kinderen ontvingen. Verder vertelt het op een fijne en kindvriendelijke manier over alles wat de kinderen nodig hebben om thuis te komen in de kerk. Op zijn enthousiaste manier vertelt meester Ronald over datgene waar het in het christen zijn echt om gaat: dat God ons graag ziet, en dat veel dingen die we in de kerk zien ons dat willen vertellen: de verhalen die er gelezen worden, het licht van de Paaskaars, het water in de doopvont, het altaar dat voor de viering mooi versierd wordt, … Het laat allemaal zien hoe welkom mensen in de kerk zijn.

Ondertussen zijn de juffen An en Ann en Hanne met 2 andere groepjes aan de slag. Lego is leuk speelgoed. Maar hoort het thuis in de voorbereiding op de eerste communie? Heel duidelijk wel! Elk kind krijgt een mooie lego-figuur door creatieve handen zelf gemaakt! Op deze eerste samenkomst worden het hoofd en de handen netjes geel gemaakt. Elke figuur staat voor een eerste communicant. Voor Jezus wordt nog een grotere versie voorzien. Fijn om te zien hoe kinderen schilderen, vertellen, opmerkingen maken, vragen … en hoe de juffen er plezier in vinden om dit samen met de kinderen te doen. Een derde groepje is ondertussen bezig met het kleuren van de onderleggers. Want elke samenkomst is al een beetje feest. We eindigden dan ook met een mooi aangeklede tafel, bekleed met zelfgemaakte onderleggers, kaarsen, heerlijke wafeltjes met slagroom, chocomelk, fruitsap of water… Voor iedereen een deugddoende namiddag!

Gerard Janssen, pastoor